“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1271 beoordelingen

Ontkennen dat je ooit een ontslagbrief hebt gekregen, waarin je op staande voet bent ontslagen, werkt dat?

Op staande voet

Een bijzonder verhaal voor de kantonrechter. Een salesmanager kwam in november 2016 in dienst bij een bedrijf. Hij heeft een tijdelijk contract van een half jaar. Zijn contract wordt verlengd. Hierna gaat het mis. De salesmanager is van mening dat hij nu een contract voor onbepaalde tijd heeft, terwijl de werkgever aangeeft dat het een contract voor bepaalde tijd is. Er ontstaat een discussie en uiteindelijk wordt de salesmanager op staande voet ontslagen. Tenminste, dat zegt de werkgever. De werknemer zegt van niets te weten en ontkent ooit een ontslagbrief te hebben gehad.

Achterstallig loon

Volgens de werknemer is hij dus nog steeds in dienst. Als de werkgever zijn loon stopzet, stapt hij dan ook naar de rechter om achterstallig loon te eisen. Voordat de kantonrechter zich buigt over het achterstallige loon, wordt eerst gekeken naar het ontslag. Heeft dit ontslag nou wel of niet plaatsgevonden. De rechter komt al snel tot de conclusie dat er wel degelijk ontslag heeft plaatsgevonden. Dit ook omdat een andere werknemer dit kan bevestigen. De werkgever is samen met deze werknemer naar het huis van de salesmanager gegaan om daar de ontslagbrief in de bus te stoppen. Daarnaast verklaart de werknemer dat de salesmanager diezelfde dag naar het bedrijf kwam om zijn sleutels in te leveren. Dit is eigenlijk een bevestiging van het ontvangst van de brief.

Geen loon

De rechter komt hiermee tot de conclusie dat het ontslag wel degelijk heeft plaatsgevonden. Hierdoor heeft hij geen recht meer op achterstallig loon. Zijn loonvordering wordt dan ook afgewezen. De man laat het er niet bij zitten en stapt naar het gerechtshof in Den Bosch. Ook hier krijgt hij geen gelijk. Het doen alsof je een ontslagbrief niet hebt gekregen is dus al met al niet heel zinvol. Voor werkgevers is het wel een goede tip om ontslagbrieven altijd aangetekend te versturen. Zo kun je aantonen dat de brief is bezorgd en in ontvangst is genomen.