“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslag tandarts na mishandeling assistente terecht

04 dec, 2017 | Algemeen, Wet & regelgeving
9,5
Klanten vertellen

1294 beoordelingen

Een tandarts van Centrum Tandheelkunde Genemuiden (CTG) werd onlangs op staande voet ontslagen. De reden was het uitschelden en mishandelen van zijn Peruaanse assistente en tevens echtgenote van de eigenaar van de tandartspraktijk. De man begon een rechtszaak, maar verloor.

Stomme Peruaan

De tandarts zat net een maand in zijn derde arbeidsovereenkomst toen het mis ging. Het ontslag volgde nadat de tandarts zich ernstig had misdragen tegenover zijn assistente. Het begon s’ochtends al. Toen gaf hij zijn assistente een harde duw. S’middags werd zij uitgescholden voor ‘stomme Peruaan’ en ‘jij bent afval’. Uiteindelijk escaleerde de situatie en werd de vrouw mishandeld.

Mishandeling verzonnen volgens tandarts

De tandarts werd het pand uitgezet. Hierna mailde hij zijn werkgever in het Duits dat zijn echtgenote deze schlägerei zelf had uitgelokt. Bij de rechtbank gaf hij aan dat het hele verhaal over de mishandeling was verzonnen. De bewijzen waren echter erg overtuigend. De vrouw kwam met een doktersverklaring en foto’s van een blauwe plek en bult op haar hoofd en rode striemen in haar nek. De rechtbank geloofde haar verhaal en laat het ontslag op staande voet voor wat het is. De ontslagvergoeding van 40.000 euro die de tandarts vroeg werd niet toegewezen. Daarnaast moet hij de proceskosten voor het Centrum Tandheelkunde Genemuiden betalen.