“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1321 beoordelingen

Iemand moeten ontslaan is nooit leuk. Een werkgever uit Groningen dacht zich er gemakkelijk van af te maken en stuurde de ontslagboodschap naar zijn werknemers via Whatsapp. Dit zorgde echter voor heel wat vervelende reacties.

Waarom Whatsapp?

De werkgever koos in dit geval voor het gebruik van de Whatsapp omdat er net die dag een krantenbericht was geplaatst, waarin werd aangekondigd dat de brasserie van de werkgever definitief ging sluiten. Volgens de werkgever was het alleen een groep vakantiehulpen die op deze manier het bericht ontvangen hebben. “Achteraf gezien niet handig, maar het was goed bedoeld”, aldus de werkgever.

Berichtje

De werknemers wisten niet beter, dan dat de brasserie binnenkort weer open zou gaan. Tot zij het berichtje kregen met de tekst: “Wij hebben onverwacht besloten na een langdurig conflict met de provincie om per 1 februari onze bedrijfsvoering te beëindigen. Bedankt voor jullie inzet. Wij wensen jullie veel succes in de toekomst”.

Persoonlijke communicatie

Door de steeds groter wordende populariteit van social media en Whatsapp wordt er steeds minder persoonlijk gecommuniceerd. Dit kan voor onduidelijkheid zorgen en zorgt ervoor dat iemand je berichtje anders kan opvatten, dan je eigenlijk had bedoeld. Pas hier goed mee op. Voor zowel werkgevers als werknemers kan het gebruik van de Whatsapp heel handig zijn, maar denk goed na welke zaken je wel via de Whatsapp wil communiceren en welke niet.