“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslag voor leidster kinderdagverblijf na vergeten baby

21 feb, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Een 19-jarige leidster van een kinderdagverblijf doet na een lange werkdag haar ronde. Zo controleert of alle kindjes zijn opgehaald, sluit vervolgens het kinderdagverblijf af en gaat naar huis. Toch heeft ze niet helemaal goed gekeken. Er blijkt nog een baby in een van de bedjes te liggen. Als de moeder het kindje komt ophalen staat zij voor een dichte deur. Al snel blijkt wat er is gebeurd. De leidster wordt op staande voet ontslagen.

Kinderdagverblijf post situatie op Facebook

Het blijft echter niet bij ontslag. De moeder van het kind was natuurlijk woedend. Dit zorgde ervoor dat het kinderdagverblijf zich genoodzaakt voelde om op Facebook openheid van zaken te geven. In het bericht wordt ook de naam van de leidster genoemd. Dit schoot de leidster in het verkeerde keelgat. Toen zij zelfs tijdens een sollicitatie werd geconfronteerd met het bericht en hierom ook werd afgewezen, besloot zij naar de rechter te stappen. Zij eiste een schadevergoeding van 1400 euro.

Tegenaanval medewerker

Het kinderdagverblijf gaat echter meteen in de tegenaanval. Zij geven aan dat het Facebookbericht puur uit zakelijk oogpunt werd geplaatst. Zij voelden zich verplicht om te vertellen wat er was gebeurd aan bezorgde ouders. Sterker nog. Het kinderdagverblijf is van mening dat de leidster in dit geval bewust roekeloos heeft gehandeld. Als ervaren medewerkster wist zij dat zij de bedjes en de lijst met namen moest checken voor het afsluiten. Dit heeft zij niet gedaan. Hierdoor is zij aansprakelijk voor de schade die het kinderdagverblijf heeft geleden. Zij eisen dan ook een bedrag van meer dan 34.000 euro van de leidster.

Uitspraak van de rechter

De rechter boog zich over de kwestie en was van mening dat ook een ervaren kracht fouten kan maken. Zij heeft erg onzorgvuldig gehandeld, maar volgens de rechter is er geen sprake van bewust roekeloos gedrag. De eis van het kinderdagverblijf wordt dan ook afgewezen. Dan de eis van de leidster. Ook deze wordt afgewezen. Dit omdat zij niet goed kan aantonen dat zij schade heeft geleden door het geplaatste Facebookbericht.