“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Plannen tegen jeugdwerkloosheid mislukt

04 dec, 2015 | Wet & regelgeving
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

“Na de mislukte sectorplannen en plannen tegen ouderenwerkloosheid blijken ook de plannen van minister Asscher op het gebied van jeugdwerkloosheid te zijn mislukt”, zo zegt D66-Kamerlid Steven van Weyenberg.

Premiekorting

Het plan was om de jeugdwerkloosheid te bestrijden door werkgevers premiekortingen te geven. Hier werd in totaal 300 miljoen euro beschikbaar gesteld. In totaal zouden hiermee 28.000 uitkeringsgerechtigde jongeren geholpen zouden kunnen worden. In 2014 werden er echter slechts 3.200 kortingen toegewezen. Volgens Van Weyenberg had Asscher meer moeten doen om de maatregel onder de aandacht te brengen. “Ik heb er meerdere keren bij Asscher op aangedrongen dat hij de regeling bekend moest maken bij de werkgevers. Uit een enquete blijkt nu dat van de 30 ondernemers er slechts 5 bekend waren met de maatregel”, aldus Van Weyenberg.

Begroting

In de begroting van 2016 bleek dat er 253 miljoen is geschrapt van het budget van 300 miljoen. In de begroting staat daarbij vermeld: “De raming van de uitgaven aan premiekorting jongeren is naar beneden bijgesteld op basis van realisatiecijfers.”