“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Plezier met je collega’s? Dan werk je harder

08 jan, 2019 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1336 beoordelingen

Als je lol hebt met je collega’s en samen veel lacht zou je denken dat je niet aan werken toekomt. Toch zorgt samen lachen er gek genoeg juist voor dat je harder werkt. Carrièresite Monster deed onderzoek naar lachen op het werk en kwam met een aantal bijzondere conclusies.

Minder stress

Samen lachen zorgt voor minder stress. Het is een moment van ontspanning, waardoor je er weer even tegenaan kan. Hoe beter de werksfeer, hoe minder stress.

Deadlines

Veel mensen presteren het best onder druk. Als je net een poosje met je collega’s hebt zitten dollen en je kijkt op de klok ben je meer gemotiveerd om je deadline te halen. In de uren na een stukje ontspanning krijg je het meeste voor elkaar.

Productiviteit

Gezelligheid op de werkvloer is ook goed voor de productiviteit. Als je met plezier naar je werk gaat, verzet je uiteindelijk meer werk.

Gezond

Lachen op de werkvloer is gezond. Niet alleen voor de teamspirit, maar ook echt voor je gezondheid. Werknemers die veel lachen op het werk en bij wie de werksfeer goed is zijn minder vaak ziek. Lachen versterkt het immuunsysteem en zorgt ook voor een betere nachtrust.