“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Plezier in werk belangrijker dan hoog salaris

02 mei, 2017 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Uit een onderzoek van YoungCapital  in samenwerking met de Universiteit Utrecht blijkt dat de meeste Europese jongeren een leuke baan belangrijker vinden dan een hoog salaris.

Plezier of topsalaris

Zeven van de tien jongeren gaf aan dat zij eerder zouden kiezen voor een matig betaalde baan waar ze plezier in hebben, dan voor een saaie baan met een topsalaris. Van de Nederlandse jongeren gaf maar liefst 71 procent de voorkeur aan een leuke baan. De Fransen en Spanjaarden dachten er met 77 procent en 81 procent net zo over. Duitser en Britten vinden een hoger inkomen toch ook wel belangrijk.

Wel of niet werken?

Nederlandse en Spaanse jongeren willen graag fulltime werken of in een uitgebreidere parttimebaan van 25 a 35 uur. Jongeren in België en Groot-Brittannië geven het vaakst aan dat zij liever helemaal niet willen werken.

Vast contract

Het verlangen naar een vast contract ligt in Nederland hoger dan in andere landen. De jongeren zien een vast contract niet alleen als een stuk financiële zekerheid, maar ook als waardering van de werkgever. Hoe ouder de ondervraagden werden, hoe meer zij een voorkeur hadden voor een vast contract.