“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Positieve relatie met collega’s

06 nov, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

De mensen met wie je werkt zie je soms vaker dan je vrienden. Geen wonder dat er op de werkvloer regelmatig vriendschappen ontstaan. Meer dan de helft van de collega’s ziet elkaar ook buiten het werk. Dit geldt vooral voor jongeren.

Positieve relatie

We vinden het belangrijk om het gezellig te hebben op het werk. Vandaar dat we veel waarde hechten aan een positieve relatie met collega’s. Veel werknemers doen dan ook graag mee aan sociale evenementen. Op het moment dat er kinderen komen wordt dit minder. Dit blijkt ook uit de cijfers. Zes op de tien mensen onder de 35 jaar doen mee met personeelsborrels of andere activiteiten na het werk. Ga je kijken naar werknemers boven de 35 jaar, dan geldt dit voor één op de drie. Werkgevers kunnen hier goed op inspelen door bijvoorbeeld een jaarlijkse BBQ te organiseren waar partner en kinderen ook welkom zijn.

Saamhorigheid

Betrokkenheid en saamhorigheid zijn belangrijk voor bedrijven. Vandaar dat veel bedrijven de nodige evenementen organiseren om collega’s dichter tot elkaar te brengen. Behaalde doelen, verjaardagen, jubilea, nieuwe klanten… allemaal redenen voor een feestje. Mede hierdoor geeft de helft van de werknemers (53 procent) aan dat zij hun collega’s zelfs als vrienden zien met wie zij ook buiten het werk tijd doorbrengen. 76 procent van de werknemers is van mening dat een goede relatie met je collega’s goed is voor de productiviteit.