“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1342 beoordelingen

In je weekend nog wat mailtjes beantwoorden. Telefoontjes van je baas in de avonduren. Dit zijn dingen die voor veel mensen herkenbaar zijn. Meestal gaat het werk ook na werktijd gewoon nog even door. Als het aan de PvdA ligt zal dit in de toekomst niet meer gebeuren.

Lodewijk Asscher van de PvdA wil dat Nederlandse werknemers het recht krijgen om na werktijd niet bereikbaar te zijn voor hun baas en collega’s. In Frankrijk bestaat dit systeem al. Bedrijven met meer dan 50 werknemers hebben daar het recht om hun werkmail buiten werktijd te negeren.

Quality time

Asscher wil dit na de verkiezingen ook in Nederland gaan invoeren. “Mensen moeten het recht krijgen om thuis onbereikbaar te zijn voor het werk. Na een lange dag hard werken is quality time met je gezin of vrienden heel belangrijk. Dit is lastig als er constant een baas of collega in je oor fluistert dat er nog een mailtje bekeken moet worden”, aldus Asscher.

Grens oprekken

De grens tussen werk en privé wordt zo steeds verder opgerekt. Dit kan uiteindelijke resulteren in een te grote werklast, een burn-out en zelfs tot problemen in het gezin. Met thuiswerken is niets mis. De PvdA zal thuiswerken ook zeker niet verbieden, maar werknemers moeten wel zelf deze keuze kunnen maken.