“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Rechter maakt ontslag met wederzijds goedvinden ongedaan

27 feb, 2012 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1295 beoordelingen

De kantonrechter in Amsterdam heeft een ontslag met wederzijds goedvinden ongedaan gemaakt, omdat de werkgever druk op de werknemer had uitgeoefend om de ingewikkelde overeenkomst binnen een dag te tekenen.

Ontslag met wederzijds goedvinden

De werkgever had de werknemer aan de vooravond van de verkoop van het bedrijf verteld dat hij ontslagen was en dat hij een overeenkomst van ontslag met wederzijds goedvinden moest tekenen om zijn WW-rechten geldend te maken. Hij moest dezelfde dag nog tekenen.

Die handelwijze vindt de rechter onzorgvuldig. Er is geen rekening gehouden met de wettelijke opzegtermijn en er is slechts een zeer beperkte vergoeding betaald. De werkgever voert aan dat hij klachten heeft over het functioneren van de werknemer, waarop de rechter antwoordt dat voor ontslag wegens disfunctioneren andere procedures gelden. Ook zouden er bedrijfseconomische redenen zijn voor het ontslag. Voor deze stelling vindt de rechter geen bewijs.

Ontslagvergoeding

Het ontslag is dus ongeldig en de werknemer is nog steeds in dienst, maar nu van de koper van de zaak als rechtsopvolger van de werkgever. Aangezien echter de koper zich zeer bevooroordeeld toont tegenover de werknemer, ziet de rechter geen basis voor een vruchtbare samenwerking. Hij ontbindt de arbeidsovereenkomst en kent een ontslagvergoeding van 55.000 euro toe.

Bron: Pleinplus

Heb je ook jouw ontslag met wederzijds goedvinden onder druk van je werkgever aanvaard? Vraag direct juridisch advies aan éen van onze medewerkers.