“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Af en toe lijkt het wel een beetje een omgekeerde wereld. Was je eerder als werkgever degene die besloot of een sollicitant bij het bedrijf zou passen, tegenwoordig besluit een sollicitant of hij/zij wel bij het bedrijf wil werken. Uit onderzoek blijkt dat bijna vier op de tien sollicitanten na de eerste indruk al besluit of ze bij een bedrijf willen werken of niet.

Eerste contact

Ook het eerste contact is cruciaal. 20 procent van de sollicitanten weet na het allereerste contact per telefoon of mail eigenlijk al of ze geïnteresseerd zijn in de baan of niet. 17 procent neemt dat besluit binnen de eerste vijf minuten van het sollicitatiegesprek. Dit blijkt uit onderzoek onder 9000 kandidaten uit elf landen. Ook Nederland deed mee aan het onderzoek.

Vertrekken

Bevalt de nieuwe baan niet en voldoet het werk in de eerste maand al niet aan de verwachtingen, dan is 91 procent van de nieuwe werknemers bereid te vertrekken.

Kritisch

Door de krapte op de arbeidsmarkt worden kandidaten steeds kritischer. Doordat er genoeg banen zijn kunnen zij eisen stellen. Hierbij gaat het niet alleen om de vergoeding die zij krijgen voor het werk, maar ook om het gevoel dat zij krijgen bij een bedrijf of een baan. Hierdoor moeten werkgevers alle zeilen bijzetten om mensen te vinden.