“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Sollicitatie avonden voor oudere werklozen

27 sep, 2013 | Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1294 beoordelingen

Er komen steeds meer oudere werkzoekenden bij. Om deze mensen aan een baan te helpen wil de overheid speciale sollicitatieavonden gaan organiseren. Deze avonden zijn bedoeld om oudere sollicitanten en werkgevers met elkaar in contact te brengen. 

Volgens minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn oudere werknemers kwetsbaar. Onder ouderen is de werkloosheid weliswaar lager dan onder jongeren, maar als oudere werknemers eenmaal ontslagen zijn, is het voor hen moeilijker om weer een baan te vinden.

Sollicitatieavonden

“Op de sollicitatieavonden moeten een aantal werkgevers met vacatures kennis maken met een groep mensen met bepaalde capaciteiten”, lichtte de minister toe. Volgens Asscher hebben oudere sollicitanten minder dan 1 procent kans om door een open sollicitatie werk te vinden, door de avonden zou die kans kunnen oplopen tot 30 procent.

Investeren in werklozen

”Er moet daadwerkelijk geïnvesteerd worden om senioren langer aan het werk te houden en te krijgen. Dit initiatief is een eerste stap in de goede richting.”, zei Liane den Haan (directeur van ouderenbelangenorganisatie ANBO). Asscher heeft in totaal 600 miljoen euro vrijgemaakt om de werkloosheid tegen te gaan en Nederlanders aan een baan te helpen. In de afgelopen jaren zijn steeds meer mensen op straat komen te staan. De werkloosheid is inmiddels gestegen tot recordhoogte; meer dan 650.000 mensen hebben geen baan.

Toekomst

”We moeten ons klaarmaken voor een toekomst die anders is dan we gewend zijn. Mensen worden ouder, ze blijven langer werken, maar ze veranderen vaker van baan. We willen de 600 miljoen gebruiken om mensen om te scholen naar plekken waar wel banen zijn”, legt Asscher uit.