“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Steeds meer baanzekerheid voor werknemers

22 jan, 2018 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Werknemers voelen zich steeds zekerder van hun baan. Zo’n 86 procent van de mensen houdt zich niet of nauwelijks bezig met het verlies van hun baan. Zij zien de toekomst positief. 71 procent denkt dat hun huidige werkgever in 2018 meer zal gaan betalen. Toch is dat voor de meeste werknemers niet het belangrijkste. In plaats van een hoger salaris hebben zij liever meer flexibiliteit en vrije tijd.

Ander werk

Ondanks de zonnige blik op de toekomst zijn veel werknemers (67%) toch heel bewust bezig met het opdoen van werkervaring die ook in een andere baan van toepassing kan zijn. Dit is vooral iets waar jongeren en hoger opgeleiden zich mee bezig houden. Daarnaast houdt iets meer dan de helft van de werkenden belangrijke arbeidsinformatie in de gaten.

Netwerken

Ook netwerken blijft iets dat ons bezig blijft houden. Ruim vier op de tien werkenden is bewust bezig met het uitbreiden van hun netwerk. Ook zorgen zij ervoor dat hun cv up to date blijft. Opvallen is dat de groep die het meest te maken heeft met werkloosheid (de 55-plussers) dit juist niet doen, terwijl dit juist voor hen van belang kan zijn.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Bij het zoeken naar een andere baan worden secundaire arbeidsvoorwaarden steeds belangrijker. Twee op de vijf werkenden wil liever betere secundaire arbeidsvoorwaarden dan een hoger salaris. Flexibel werken en meer vrije tijd zijn daarin favoriet. Daarnaast is het voor werkenden belangrijk om een opleiding te kunnen volgen of om parttime te gaan werken als zij dit willen.