“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1321 beoordelingen

Werknemers krijgen vaker een vast contract. Mede door de aantrekkende economie en de krappe arbeidsmarkt zijn werkgevers steeds vaker bereid om een vast contract te bieden.

Toename vast contracten

Het aantal vaste contracten naar vanaf het derde kwartaal van 2016 toe met 57.000. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend. Dit is de grootste stijging sinds 2009. Ook het aantal mensen met een baan nam toe. Het aantal werkenden nam in diezelfde periode toe met 177.000. Door deze ontwikkelingen zijn er steeds meer werknemers die uitzicht hebben op een vaste baan. Het grootste deel van deze werknemers werken fulltime.

Meer vertrouwen

Werkgevers lijken door de groeiende economie meer vertrouwen te hebben. Zij zijn minder onzeker, waardoor zij nu wel met vaste contracten op de proppen komen. Daarnaast zien werkgevers de arbeidsmarkt steeds krapper worden. Het vinden van personeel wordt steeds lastiger. Om die reden willen werkgevers nieuwe werknemers meer aan zich binden. Hierdoor stijgt ook het aantal jaarcontracten met uitzicht op een vast contract.