“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Stijging werkloosheid 2014: minder sterk dan verwacht!

03 mrt, 2014 | Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

De werkloosheid in Nederland loopt dit jaar verder op, maar veel minder sterk dan verwacht.  Waar Brussel drie maanden geleden nog rekende op een werkloosheid van 8 procent in 2014, is dat nu bijgesteld naar 7,4 procent.

Het bijgestelde percentage is wel minder positief dan op het eerste oog lijkt. De werkloosheid stijgt dit jaar vooral minder sterk doordat veel mensen zich terugtrekken van de arbeidsmarkt. Zij behoren daardoor niet langer tot de beroepsbevolking en worden  niet meegenomen in het werkloosheidspercentage.

Weinig werk ambtenaren en zorg

Vooral voor ambtenaren en mensen die werkzaam zijn in de zorg zijn de vooruitzichten somber, aldus de Europese Commissie. Maar volgend jaar zal de werkloosheid iets dalen: voor 2015 wordt een werkloosheid van 7,2 procent verwacht.

Hoogste werkloosheid in Flevoland

Flevoland telde het hoogste percentage werklozen, gevolgd door Groningen en Friesland. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Flevoland had met 10,9 procent het hoogste aantal werklozen. Ook in Groningen en Friesland lag de werkloosheid relatief hoog, met percentages boven de 9 procent.