“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1336 beoordelingen

Wist je dat we met zijn allen wereldwijd rond de 183 miljard e-mails versturen? Geen wonder dat veel werkenden last hebben van e-mail stress.

Twee-en-een-half uur per dag

Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde kantoormedewerker meer dan honderd e-mails per dag ontvangt. In totaal zijn we op een werkdag ongeveer twee-en-een-half uur bezig met het lezen en beantwoorden van al deze mails. Dit dan nog naast je gewone werk. Geen wonder dat er veel mensen zijn die buiten werktijd bezig zijn met hun mail.

Productiviteit

Al dit mailverkeer heeft nogal wat invloed op de productiviteit. Hoe meer tijd je kwijt bent aan mailen, hoe minder tijd je overhoudt voor je andere taken. Daarnaast worden we tijdens ons werk regelmatig afgeleid, omdat er weer een mailtje binnenkomt.

Meteen reageren

Op een e-mail kun je meteen reageren en dat zorgt er voor dat we nogal eens het idee hebben dat we ook echt gelijk moeten reageren. Hierdoor staan mensen eigenlijk altijd stand-by. Dit levert de nodige stress op. Kijk je maar een paar keer per dag naar je mailbox, dan ben je productiever en gelukkiger.