“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Teveel roken reden voor ontslag?

16 mrt, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Ronald Hello is in dienst bij het bedrijf BetterBe BV als security & compliance officer. Sinds november vorig jaar is hij ziek. De werkgever heeft zijn loon teruggebracht naar 70 procent een ook de bonusregeling van 1000 euro per maand is stopgezet. Hello is het hier niet mee eens en stapt naar de kantonrechter. Hij eist een bedrag van 13.881 euro van zijn baas.

Rookpauzes

Tijdens de zitting komt de aap uit de mouw. De frustraties bij de werkgever zijn groot. Hello neemt steeds vaker rookpauzes en is ondertussen zo vaak aan het roken dat hij niet meer in staat is tot normaal functioneren. Er is sprake van een “dramatische daling in het presteren”. Daarnaast drukt zijn aanwezigheid flink op het personeel. Sinds Hello weg is is er “opluchting op de werkvloer”. Daarnaast wil hij niet meer praten met de werkgever. “Hij gooide de deur dicht”.

Al met al is Betterbe BV deze medewerker liever kwijt dan rijk. Hoe de rechter hiermee om zal gaan is nu nog niet bekend. Over twee weken zal er een uitspraak komen, maar de kans is groot dat de zaak langer zal gaan duren.