“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Thuiswerken? Heb jij hier al aan gedacht?

17 mrt, 2020 | Algemeen, Coronavirus
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Veel Nederlanders werken wel eens een dag thuis. Maar de situatie is voor veel mensen nu totaal anders. Veel Nederlanders zijn de komende tijd gedwongen om fulltime thuis aan de slag te gaan. Gelukkig is dit met de technologie van tegenwoordig goed te doen. Maar wij willen je toch wat goede tips meegeven. Doe er vooral je voordeel mee en kijk wat voor jou werkt!

Frisse start van de ochtend

Je dag start nu direct vanuit je bed. Je bent direct op je werkplek. Normaal krijg je een frisse neus wanneer je op je fiets stapt, of je voelt de wind door je haren wanneer je van de auto naar kantoor loopt. Iets waar je meestal niet bij stil staat, maar onbewust toch invloed heeft. Je hebt een duidelijke start van de dag. Deze start kan je thuis ook creeëren. Neem een frisse douche ’s morgens, ga een rondje lopen of neem wat frisse lucht in je tuin of op je balkon of drink een glas citroenwater.

Richt je eigen werkplek in

Richt een prettige werkplek in voor jezelf. Een goede werkplek is essentieel voor je productiviteit. Wellicht heb je thuis een studeerkamer of een bureau staan. Of kan je op de eetkamer een fijne werkplek maken. Vergeet niet dat een goede houding van belang is. Anders ontstaan er snel lichamelijke klachten. Kijk ook of het mogelijk is het jezelf gemakkelijk te maken; bijvoorbeeld door een tweede beeldscherm neer te zetten of een koptelefoon op te zetten om je beter te concentreren. Uit onderzoek blijkt dat een plant bij je werkplek je 15-20 procent productiever maakt. Je concetratievermogen neemt toe en het geeft een positieve vibe. Zet dus vooral die mooie plant bij je in de buurt. Het is ook prettig als je jouw werk kunt laten liggen. Dan kan je na je pauze direct weer verder. Dit scheelt een hoop tijd!

Neem pauzes

Als je op kantoor bent en aanspraak hebt van collega’s heb je automatisch korte pauze’s tussen je werkzaamheden. Thuis is dit anders. Zorg dat je pauzes inlast. Pauzes maken je productiever! Je hoefte je niet persee aan de reguliere pauzetijden te houden. Kijk wat voor jou werkt en waar jij behoefte aan hebt. Loop af en toe even weg van scherm. Drink die kop koffie buiten. Of maak een korte wandeling. Op internet zijn ook veel korte mindfullness oefeningen te volgen.