“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Thuiswerker geeft zijn geld uit aan sigaretten

12 okt, 2020 | Algemeen, Coronavirus
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Nu we meer thuiswerken kunnen we ook min of meer onze eigen regeltjes bepalen. Eten achter je bureau, een vroege vrijmibo en wat vaker pauze om een sigaretje te roken. Vooral dat laatste blijkt veel te gebeuren. Thuiswerkers zijn fanatieke rokers. Daarnaast hebben veel mensen meer te besteden, aangezien vakanties en uitjes niet echt meer mogelijk zijn. Daardoor ziet sigarettenfabrikant Imperial Brands (van Gauloises en West-sigarette) het aantal verkopen stijgen.

Verkoopstijging

Door alle thuiswerkers die nu een sigaretje meer opsteken verwacht de sigarettenfabrikant een verkoopstijging van 1 procent. Dit zorgt ervoor dat de omzet van deze tabaksreus waarschijnlijk gelijk zal zijn met die van vorig jaar. De winst zal waarschijnlijk lager uitpakken door hogere productiekosten vanwege alle coronamaatregelen.

Stress

Behalve dat we meer mogelijkheden hebben om even een extra pauze in te lassen en er meer geld over is voor sigaretten, zal de factor stress ook een rol spelen. Alle toestanden omtrent corona gaan ons niet in de koude kleren zitten. De één gaat hiermee om door meer te gaan eten (die coronakilo’s komen toch ergens vandaan), terwijl de ander nog maar een sigaretje opsteekt. Natuurlijk zou het beter zijn om op een andere manier met deze stress om te gaan, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Hopelijk is alles snel weer een beetje normaal, dat is wel zo goed voor onze gezondheid!