“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Uit een studie van Stanford University in samenwerking met het Chinese bedrijf CTrip blijkt dat thuiswerkers 13 procent beter presteren dan hun collega’s op kantoor. Dit komt voornamelijk door minder afleiding op de werkvloer, hierdoor kunnen zij zich beter concentreren. Ook zijn thuiswerkers meer tevreden over hun werk. CTrip liet 249 contactcentermedewerkers als experiment vanuit huis werken. Iedere thuiswerkende collega leverde gemiddeld 2.000 euro extra winst op.

Onderzoek

Voor het onderzoek werden 249 proefpersonen geselecteerd. Zij werkten onder dezelfde manager, werkten dezelfde diensten, deden hetzelfde werk en kregen dezelfde beloning. Het enige verschil was dat de proefpersonen thuis werkten.

Beter presteren

Al snel bleek dat de thuiswerkers aanzienlijk beter presteerden en meer uren maakten. “Ten eerste werkten zij vaker echt van 9 tot 5. Ze hebben geen pech op weg naar kantoor, houden geen lange lunch en hoeven niet eerder weg om een reparateur binnen te laten”, zo zegt onderzoeker Nicholas Bloom. Daarnaast kunnen thuiswerkers zich vaak beter concentreren. Zij hebben niet de afleiding die hun collega’s wel ervaren. Er zijn geen collega’s die hun verhaal kwijt willen of over het een en ander willen overleggen. Wat dat betreft is het kantoor eigenlijk vaak een ontzettend lawaaiige omgeving. Thuis is het een stuk rustiger en is het dus makkelijker om je te concentreren.

Tevreden

De winst die de thuiswerkers behaalden voor het bedrijf steeg. Het bedrijf was dus heel blij met de thuiswerkers. De thuiswerkers zelf waren ook erg tevreden. Het personeelsverloop daalde met 50 procent.