“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Campagne opgestart door UWV en MKB-Nederland voor 50-plusser

27 jun, 2014 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

UWV en MKB-Nederland gaan gezamenlijk een campagne starten om de kansen op een baan voor oudere werkzoekenden te vergroten. Dit is vandaag bekend gemaakt.

Sollicitatieprocedure

MKB-Nederland gaat haar achterban opdragen om bij elke sollicitatieprocedure ten minste één 50-plusser te laten meedoen. Dit is  best vreemd om in deze economische onzekere tijd deze oproep te doen, maar daar is een reden voor. De werkgevers kijken steeds meer naar vakmanschap en ervaring en daarover beschikken juist  de 50-plussers.

De organisaties willen ook dat werkgevers 50-plussers uitnodigen voor, zoals ze dat noemen, netwerkgesprekken. Veel werkzoekende 50-plussers krijgen vaak de kans niet om zichzelf te presenteren.

Campagne: Open voor kansen, open voor 50-plus

De campagne heet ‘Open voor kansen, open voor 50-plus ‘ en begint aanstaande maandag 30 juni. Er worden onder anderen tv- en radiospotjes uitgezonden. Hierin worden werkgevers opgeroepen op een speciaal ingerichte actiesite (www.openvoor50plus.nl) aan te geven dat zij bij een vacature ook een 50-plusser meenemen in de procedure of een netwerkgesprek willen voeren met een 50-plusser. Op de website wordt ook uitgelegd wat de financiële voordelen zijn van het aannemen van een 50-plusser.