“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Veel te veel stress op de werkvloer

25 sep, 2018 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1321 beoordelingen

Werknemers krijgen steeds meer op hun bordje. Ze krijgen er zoveel taken bij dat de stress voor veel mensen te groot wordt. Het toenemen van de werkdruk is al jaren aan de gang en leidt ook al jaren tot meer ziekteverzuim. Werkgevers en vakbonden luiden de noodklok.

Verzuim door werkdruk

Sinds 2013 is de werkdruk fors toegenomen. Ongeveer 16 procent van de werknemers leidt hierdoor onder burn-out klachten. Hierdoor neemt het verzuim toe. Het gemiddelde verzuim ligt op zeven dagen per jaar. Een vervelende ontwikkeling voor zowel werkgevers als werknemers.

Cao-onderhandelingen

Omdat de druk op werk een steeds groter probleem lijkt te worden hebben vakbonden en werkgevers besloten dat dit een van de belangrijkste thema’s is in verschillende cao-onderhandelingen. Zo wordt er bijvoorbeeld in de logistiek afgesproken dat er meer mensen worden aangenomen. In het onderwijs wordt onderzocht waar de hoge werkdruk precies vandaan komt, zodat dit kan worden aangepakt. Ondertussen zijn er in 82 van de 136 cao’s afspraken gemaakt om de werkdruk te verminderen.