“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1336 beoordelingen

Het aantal vacatures in de auto- en motorbranche groeit flink. De branche staat vooral te springen om automonteurs. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Crisis

Tijdens de crisis werd de garage door veel mensen vermeden om kosten te besparen. Hierdoor waren er minder monteurs nodig. In 2012 zakte het aantal vacatures in de branche tot onder de 1000. Nu de crisis achter de rug is lijkt er sprake te zijn van een inhaalslag. Het aantal vacatures steeg in het eerste kwartaal van 2017 naar 3700. Daarnaast verwacht 6 procent van de auto-ondernemers dit kwartaal nog meer personeel nodig te hebben.

Geschoolde automonteur

Er is vooral behoefte aan goed geschoolde automonteurs. “Auto-onderhoud wordt steeds complexer. De traditionele sleutelaar verandert steeds meer in een ict’er”, zegt Tom Huyskens van branchvereniging Bovag. Het blijkt niet gemakkelijk de huidige vacatures in te vullen. “Mede door de crisis is de aanwas van nieuwe mensen grotendeels gestopt. Daarom heeft de branche zich aangesloten bij het programma Techniek Talent om jongeren te stimuleren te kiezen voor een baan in de techniek”, aldus Huyskens.