Thuiswerken met kinderen in de buurt is misschien wel vragen om problemen. Als je met zijn allen aan het werk bent om de keukentafel zit een ongeluk in een klein hoekje. Maar hoe zit het nou met de verzekering als er een glas limonade over de laptop van de zaak valt?

Laptop van jezelf of van de baas

Om te bekijken wie er opdraait voor de schade is het belangrijk om te bekijken van wie de betreffende laptop is. Was het een laptop van de zaak, dan is de kans groot dat de schade voor rekening komt van de werkgever. Hierbij kan het wel zo zijn dat je een contract hebt getekend waarin staat dat ‘roekeloze omgang met spullen’ is uitgesloten. Hier kan dus discussie over ontstaan. Maak jij gebruik van je eigen laptop of mobiele telefoon, dan wordt het een stuk ingewikkelder. Doordat je voor het werk aan de gang bent, is de werkgever wel verantwoordelijk, maar het is wel verstandig om hier afspraken over te maken. Zo voorkom je discussies.

Heeft de werkgever jou wel een laptop aangeboden, maar heb je aangegeven dat je liever je eigen laptop gebruikt, dan ligt de verantwoordelijkheid eerder bij jou. Wat ook veel gebeurt is dat werkgevers hun medewerkers iedere maand een kleine vergoeding betalen om het gebruik van hun eigen apparatuur te compenseren. Hiermee wordt schade, onderhoud en slijtage eigenlijk afgekocht.

Ben jij zelf verantwoordelijk voor de schade, dan is het even de vraag of je hiermee terecht kan bij je inboedelverzekeraar. Het is altijd wel de vraag of de schade onder de dekking valt. Het kan geen kwaad om je polis daar eens op na te slaan.