“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

In welke baan krijg je vaak een bonus?

02 feb, 2018 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1321 beoordelingen

Een bonus aan het eind van het jaar is altijd mooi meegenomen en wordt door werknemers ook vaak erg gewaardeerd. Bij sommigen is dit opgenomen in het contract, anderen krijgen incidenteel een extraatje. Maar in welke sector ontvang je naast je gewone salaris nou het vaakst een bonus?

Onderwijs en zorg

In het onderwijs en de zorg worden de meeste eindejaarsbonussen uitgedeeld. In het onderwijs kreeg 58 procent van de medewerkers een bonus. Van de medewerkers in de zorg kreeg 55 procent een bonus. Ook in de financiële dienstverlening en de productiesector zit je redelijk goed. Hier kreeg iets minder dan 25 procent van de werknemers een dertiende maand.

Horeca of toerisme

In de horeca of het toerisme zijn bonussen niet zo vanzelfsprekend. In deze sectoren kreeg maar 6 procent van de medewerkers een extraatje.

Niet tevreden

Gek genoeg zorgt een bonus of dertiende maand niet altijd voor tevreden werknemers. In het onderzoek van Monsterboard komt naar voren dat medewerkers die al regelmatig een bonus krijgen, hier toch vaak niet tevreden over zijn.