“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Werk privébalans belangrijker dan loon

03 sep, 2018 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Nederlandse werknemers vinden de werk privébalans erg belangrijk. Daarnaast hechten zij veel waarde aan een goede relatie met hun collega’s en leidinggevende. Opvallend is dat zij loon minder belangrijk vinden. Dit blijkt uit een onderzoek van vacaturesite Stepstone.

Balans

De balans tussen werk en privé staat helemaal bovenaan het lijstje van de Nederlandse werknemers. Daarom is het voor werkgevers belangrijk hierop in te spelen. Het juiste management moet zorgen voor deze betere balans. “Deze ontwikkeling vraagt een inspanning van bedrijven om ook in de toekomst de juiste mensen aan te trekken”, zo zegt Rik Hülser. Helemaal in deze tijd van grote personeelstekorten is het voor werkgevers heel belangrijk om in te spelen op de wensen van hun toekomstige werknemers. Alleen dan kun je talent aantrekken.

Grote steden

Het aantrekken van talent lukt het best in de grote steden. Amsterdam doet het daarbij erg goed, blijkt uit het onderzoek Decoding Global Talent 2018. In deze studie worden grote, internationale steden met elkaar vergeleken. Amsterdam blijkt aantrekkelijker te worden voor nieuwe werknemers dan voorheen. Dit heeft vooral te maken met de open houding van de stad. Hierdoor is Amsterdam nu populairder dan veel andere Europese steden.