“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Werken buiten kantooruren heel normaal

10 mrt, 2017 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Steeds meer mensen werken buiten de gangbare kantooruren. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vier op de tien werkenden waren vorig jaar regelmatig ’s avonds of zelfs ’s nachts aan het werk. Ook in de weekenden wordt er regelmatig gewerkt.

‘S avonds of op zaterdag

Het aantal mensen dat werkt buiten kantooruren is de afgelopen jaren licht toegenomen. Ondertussen zijn er ruim 3,6 miljoen mensen aan het werk in de avond of nacht. 1,9 miljoen doet dit af en toe. Dit totaal is bijna 65 procent van alle werkenden. Het meest wordt gewerkt op zaterdag of ’s avonds. Ruim een op de drie werkt regelmatig op zondag.

Verschil zelfstandigen en werknemers

Er is een groot verschil tussen zelfstandigen en werknemers in loondienst als het gaat om werken buiten kantoortijden. Zelfstandigen met personeel werken het meest buiten kantoortijden. Hierbij gaat het om maar liefst 92 procent. Bij zelfstandigen zonder personeel is het percentage 84 procent. Van de werknemers met een flexibele arbeidsrelatie werkt 68 procent regelmatig buiten kantoortijden. Bij de vaste werknemer is dit 59 procent.