“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Werkervaring of diploma steeds minder belangrijk

25 sep, 2018 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1336 beoordelingen

Door de krapte op de arbeidsmarkt hebben veel werkgevers moeite om personeel te vinden. Hierdoor hechten werkgevers steeds minder waarde aan werkervaring of een diploma in hun zoektocht naar nieuwe medewerkers. Kunnen ze niet anders of zit hier een andere reden achter?

Poll

Arbeidsmarktcommunicatie en recruitmentbureau Werf& hield een poll onder hun sitebezoekers. De stelling was: ‘Door de krapte nemen we ook mensen aan die minder aan de eisen voldoen’. Maar liefst 60 procent gaf aan dat zij dit inderdaad doen. ‘De rest leren we hen zelf wel bij’. Het lijkt er dan ook op dat werkervaring minder belangrijk wordt.

Amerika

In Amerika is deze trend al eventjes aan de gang. Zo verscheen onlangs in de Wall Street Journal een artikel over het groeiend aantal werkgevers dat voor allerlei functie de eis van werkervaring laat vallen. Hetzelfde begint langzamerhand te gebeuren op het gebied van diploma-eisen. De krapte speelt hierin een belangrijk rol, maar ook het feit dat ervaring en diploma’s vaak niet zo heel veel zeggen.

Opties

Door de krapte op de arbeidsmarkt hebben kandidaten genoeg opties. Eist de ene werkgever allerlei diploma’s en werkervaring, dan gaan ze naar de volgende die daar een stuk flexibeler in is. Werkgevers zijn hierdoor genoodzaakt om hun eisen en manier van werven aan te passen. Alles wordt een stukje soepeler.