“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1342 beoordelingen

De werkloosheid is in mei gedaald naar 8,6 procent (14.000 personen) van de beroepsbevolking. Het is de eerste daling dit jaar die wordt veroorzaakt doordat er meer mensen aan het werk zijn. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vacatures

De werkloosheid is gedaald doordat meer mensen een betaalde baan hebben gekregen. Deze ontwikkeling volgt op een groeiend aantal vacatures en uitzenduren begin dit jaar. De daling van de werkloosheid is het grootst onder 25- tot 45-jarigen. Onder deze groep is ook de werkzame beroepsbevolking het hardst gegroeid.

Werkloosheid is gedaald: goed nieuws

Minister Asscher van Sociale Zaken noemt het “heel goed nieuws'” dat de werkloosheid is gedaald. Dit is geweldig voor de mensen die nu een baan gevonden hebben, maar we moeten doorzetten want er zitten nog veel te veel mensen zonder werk, aldus de minister.

Volgens Asscher zijn er steeds meer signalen dat het de goede kant op gaat met de Nederlandse economie. Dat de werkloosheid is gedaald wil nog niet zeggen dat het goed gaat. De werkloosheid is echter nog steeds veel te hoog. Het tegengaan van de werkloosheid blijft topprioriteit van het kabinet en zet onverminderd door om de werkloosheid verder terug te dringen, aldus Asscher.