“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Er is sprake van een werkloosheid stijging in Nederland. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.  Gemiddeld raken 7.000 mensen per maand hun baan kwijt. De werkloosheid stijging komt vooral voor onder werknemers binnen de sectoren vervoer & opslag en zorg & welzijn.

Werkloosheid stijging voor derde maand op rij

Uit cijfers van het CBS blijkt dat de werkloosheid de afgelopen maand met 13.000 mensen is gestegen. Het aantal werkzoekenden kwam daarmee uit op 691.000 mensen. Dat is 8,8% van de beroepsbevolking. Deze werkloosheid stijging komt voor de derde maand op een rij voor. De groep 25- tot 45-jarigen wordt het hardst getroffen.  Overigens nam het aantal werkloze jongeren de afgelopen drie maanden nauwelijks toe.

Werkloosheid stijging en WW-uitkering

Ondanks de werkloosheid stijging blijft het aantal mensen met een WW-uitkering wel stabiel. In februari ontvingen 460.000 mensen een WW-uitkering. Dat is 0,1% meer dan in januari. Het absolute aantal uitkeringen ligt wel een stuk hoger dan vorig jaar, namelijk 22% meer. De sterkste stijging komt met name vanuit de sectoren vervoer & opslag en zorg & welzijn.