“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Zoon in ziekenhuis moeder ontslagen

09 jul, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1342 beoordelingen

Toen de 18-jarige zoon van de Amerikaanse Crystal in het ziekenhuis terecht kwam was zijn situatie levensbedreigend. Moeder Crystal liet haar baas weten dat zij niet kon komen werken, omdat zij bij haar zoon moest blijven. De reactie van de baas was schokkend. Crystal werd direct ontslagen.

Ontslag

Crystal werkte bij een supermarkt en laat netjes op tijd weten wat er aan de hand is en dat zij pas weer kan komen werken als het beter gaat met haar zoon. De baas reageert niet met sterktewensen maar met de volgende boodschap: “Dit is niet hoe wij werken, dus ik accepteer dat je je ontslag indient”. Crystal reageert vrij rustig en vraagt hoe alles dan geregeld moet worden in deze crisis-situatie. Ook geeft zij aan dat ze nooit heeft gezegd dat ze ontslag wilde nemen. De reactie van de baas is bizar: “Als je niet kan komen, wil dat zeggen dat je ontslag neemt”.

Ik heb een winkel te runnen

Er ontstaat een korte discussie via de app. Crystal doet nog een laatste poging om haar baan te behouden, maar ook dit werkt niet. “Zou jij goed kunnen functioneren als jouw kind zo ziek was?” Het harde antwoord is als volgt: “Ja, ik heb rekeningen te betalen en ik zou iets nodig hebben om mee bezig te zijn. We kunnen niet zomaar naar werk komen en gaan als we daar zin in hebben. Ik heb een winkel te runnen, daar ligt mijn focus.”

Facebook

Crystal was zo uit het veld geslagen door deze reactie dat zij besloot het gesprek op Facebook te plaatsen. Gelukkig krijgt zij veel bijval van alle lezers. Ook het bedrijf waar Crystal werkte reageerde. Ondertussen heeft de baas ontslag gekregen en heeft Crystal haar baan weer terug.