“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Akkoord cao verzorging en thuiszorg

14 okt, 2016 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1294 beoordelingen

Werkgevers en drie vakbonden (CNV Zorg & Welzijn, Nu’91 en FBZ) zijn tot een akkoord gekomen betreffende een cao voor werknemers in de verpleging, verzorging en thuiszorg. Deel van het akkoord is een goede loonsverhoging. Een ander belangrijk punt in het aanpakken van de werk- en regeldruk. Daarnaast krijgen werknemers meer invloed op hun werktijden en roosters. De nieuwe cao loopt van april 2016 tot april 2018.

Door het houden van een steekproef zullen ook werknemers die niet lid zijn van de vakbond worden ondervraagd over het resultaat. De werknemers in de verpleging, verzorging en thuiszorg zullen een loonsverhoging van 2,4 procent ontvangen. Daarnaast krijgen zij twee keer een eenmalige uitkering en groeien zij in drie stappen naar een volledige dertiende maand. Ook wordt er actie ondernomen op het terugdringen van administratieve lasten en het terugdringen van het ziekteverzuim.

Niet eens

Vakbond FNV Zorg en Welzijn kan zich niet vinden in het onderhandelingsakkoord. Zij hebben het akkoord afgewezen. Volgens de bond weigeren werkgevers de echte problemen in de ouderenzorg aan te pakken, namelijk de werkdruk en de doorgeslagen flexibilisering. “Door steeds meer gebroken en onzekere diensten in verpleeghuizen en de thuiszorg worden veel werknemers onnodig ziek”, aldus het FNV.