“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Compensatie transitievergoeding mogelijk bij ontslag wegens langdurige ziekte

24 mrt, 2019 | Algemeen, Wet & regelgeving
9,5
Klanten vertellen

1321 beoordelingen

Er is bekend gemaakt dat werkgevers die een werknemer wegens langdurige ziekte hebben ontslagen vanaf 1 april 2020 compensatie kunnen krijgen voor de door hen betaalde transitievergoeding. Dit meldt TLN. De wet was al eerder aangenomen, maar nu is bekend gemaakt dat dit onderdeel per 1 april 2020 in werking treedt. Deze regeling is een uitwerking van de wet waarin de compensatieregeling na langdurige ziekte wordt geregeld.

Termijnen voor de aanvraag

Het belangrijkste van dit alles is dat de regeling de termijnen noemt waarin de aanvragen om compensatie bij het UWV ingediend moeten worden. Dat moet, voor gevallen waarin de transitievergoeding op of na 1 april 2020 betaald wordt, binnen 6 maanden na betaling van de transitievergoeding aan de werknemer. Aanvragen die te laat binnen komen worden afgewezen. Aanvragen die al ingediend worden voordat de werkgever de hele vergoeding heeft betaald worden ook afgewezen.

Terugwerkende kracht

De wet treedt met terugwerkende kracht tot 1 juli 2015 in werking. Voor de transitievergoedingen die voor 1 april 2020 betaald worden is een aparte regeling gemaakt. Daarvoor moet de compensatie voor 1 oktober 2020 aangevraagd zijn. Het indienen van de aanvraag kan vanaf 1 april 2020.