“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1336 beoordelingen

De meeste mensen met een tijdelijk contract (74 procent) willen niets liever dan een vast dienstverband. De meeste zzp’ers lijken echter bewust voor het ondernemerschap te kiezen. Slecht 29 procent van hen wil graag een vast dienstverband.

Dit blijkt uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van D66. De Wet werk en zekerheid (Wwz) van minister Asscher lijkt tot zover de kloof tussen vast en flexwerk nog niet erg te verkleinen.

Vaste banen

Het aantal vaste banen neemt steeds verder af. Op dit moment ligt dit aantal iets onder de vijf miljoen. Ondertussen zijn er bijna twee miljoen werknemers met een flexcontract, zoals een tijdelijk contract, werk op uitzendbasis of payrollconstructies. Veel van deze mensen willen graag een vaste baan, maar het lukt maar niet om hen dit te bieden. “De Wwz brengt die vaste baan helaas niet dichterbij, maar alleen maar verder weg”, aldus Van Weyenberg van D66. Deze kritiek komt vooral omdat de kamer het idee krijgt dat de Wwz het aannemen van personeel alleen maar moeilijker lijkt te maken. Zij willen dan ook dat minister Asscher gaat kijken naar manieren om dit op te lossen.