“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Geen arbeidsmigranten naar Nederland

22 jan, 2018 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

In veel sectoren hebben werkgevers moeite om alle vacatures op te vullen. In zo’n situatie is de neiging groot om dan maar arbeiders uit het buitenland te halen. Vakbond CNV eist een rem op de komst van deze arbeidsmigranten.

Geen arbeidsmigranten

Vakbond CNV wil niet dat werkgevers hun oplossingen zoeken in het buitenland. “Er is een enorme groep van 1,2 miljoen mensen die nu nog langs de kant staat. Denk hierbij aan ouderen, arbeidsbeperkten en niet westerse immigranten, die graag willen werken” zo zegt CNV-voorzitter Maurice Limmen.

Smoes

Vakbondsman Limmen ergert zich groen en geel aan alle klagende werkgevers die klagen over het personeelstekort. “Werkgevers moeten niet met die smoes aankomen dat ze mensen uit het buitenland moeten halen, omdat de arbeidsmarkt zo krap is. De sectoren waar het tekort het grootst is hebben er zelf van alles aan gedaan om het werken in die sector zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Zij hebben de arbeidsvoorwaarden compleet om zeep geholpen. De arbeidsvoorwaarden zijn in deze sectoren zo uitgekleed en nu hebben ze een tekort. Boontje komt om zijn loontje!”, aldus Limmen.

Investeer

Het CNV roept de politiek dan ook op om niet mee te gaan in het gejammer van de werkgevers om buitenlandse arbeiders in te laten vliegen. Een veel betere oplossing is investeren in onze eigen mensen. “Investeer in vakmensen via opleiding en vaste contracten en kijk naar het onbenutte arbeidspotentieel. Maak de sectoren aantrekkelijk door het bieden van fatsoenlijke banen!”.