“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Geen techno-stress bij Volkswagen

11 jan, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1294 beoordelingen

Steeds meer werkgevers zien in dat het belangrijk is dat zij goed voor hun werknemers zorgen. Door factoren als stress zoveel mogelijk te beperken voorkom je dat werknemers langdurig uitvallen met burn-out klachten.

24-uur per dag

Volkswagen is een goed voorbeeld van een bedrijf dat goed zorgt voor zijn werknemers. Zij komen met een rigoureuze maatregel. Werknemers van Volkswagen hoeven niet meer 24 uur per dag bereikbaar te zijn. Werknemers zullen in hun vrije tijd geen werkmail meer ontvangen op hun smartphone. Alleen het hoge management is nog bereikbaar buiten werktijd. Deze afspraak kwam tot stand in samenspraak met de Duitse vakbonden.

Goed initiatief

Het initiatief van Volkswagen valt ook bij de Nederlandse vakbond in de smaak. Wim van Veelen van vakcentrale FNV vindt het een goed initiatief dat hopelijk ook in Nederland navolging zal krijgen. ” Veel werknemers voelen de voortdurende druk om ook buiten werktijd mails te lezen en hier ook direct op te reageren. Hierdoor dreigt het gevaar van een burnout. Hier is ook de werkgever niet mee geholpen.

Techno-stress

Het feit dat wij met onze smartphones en computers steeds meer bereikbaar zijn en daardoor ook steeds vaker druk voelen om op berichten te reageren heeft een naam: Techno-stress. De Vakcentrale FNV zal dit jaar onderzoek gaan doen naar deze ‘nieuwe’ vorm van stress. Daarmee zal dit ook een onderdeel worden van CAO-onderhandelingen.