“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Onterecht ontslag na kerstborrel

06 apr, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1336 beoordelingen

In 2015 hadden de medewerkers van ABN Amro een gezellige kerstborrel in Amsterdam. Een van de medewerkers keek iets te diep in het glaasje en werd nogal vervelend. Hij viel een aantal vrouwelijke collega’s lastig, werd handtastelijk en sloeg een mannelijke collega in zijn gezicht. De medewerker werd op staande voet ontslagen. Toch moet ABN de man nu zo’n 20.000 euro aan achterstallig loon betalen.

Incident vond plaats in kroeg

De kerstborrel vond niet plaats op het werk, maar in een kroeg in Amsterdam. In deze kroeg betastte hij die avond drie verschillende collega’s en likte hierbij zelfs een collega over haar oor. Een andere, mannelijke collega kreeg ineens een klap in zijn gezicht. De medewerker zelf (een leidinggevende) kan zich hier niets meer van herinneren. Alleen een paar flarden. Hij bood zijn excuses aan, maar het ontslag was een feit.

Medewerker stapt naar rechter

De bankmedewerker was het niet eens met het ontslag op staande voet en besloot naar de rechter te stappen. Opvallend genoeg werd hij in het gelijk gesteld. Doordat het lastigvallen van zijn collega’s plaats vond in een drukke kroeg was er volgens de rechter geen sprake van seksuele intimidatie. Volgens de rechter was er geen dringende reden voor ontslag op staande voet en moet de ABN Amro het achterstallige salaris van de man alsnog betalen.