“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslag op staande voet ongeldig verklaard

09 jan, 2015 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Een magazijnmedewerker die door zijn werkgever op staande voet werd ontslagen wordt door de rechter in zijn gelijk gesteld. De medewerker werd ontslagen omdat hij ziek thuis zat, maar ondertussen toch aan de marathon van Rotterdam wist mee te doen.

Arbeidsongeschikte medewerker

De betreffende werknemer was sinds 2012 arbeidsongeschikt. Toen de werkgever er in april 2013 achter kwam dat hij schijnbaar wel in staat was om de marathon van Rotterdam te lopen, thuis te klussen en aan hardloopwedstrijden mee te doen, ging de werkgever over op ontslag op staande voet.

Bodemprocedure rechter

De werknemer was het hier niet mee eens en startte in eerste instantie een kort geding. Toen werd de werkgever in het gelijk gesteld. Nu heeft de rechtbank Groningen echter in een bodemprocedure het ontslag toch ongeldig verklaard. De werknemer heeft volgens de rechter recht op achterstallig loon, vakantiegeld en vakantiedagen. Bij elkaar gaat het om ruim 10.000 euro bruto.

Bedrijfsarts had betrokken moeten worden

De rechter kwam tot dit besluit, omdat deze van mening was dat de werkgever niet op de stoel van de arts had mogen gaan zitten. De rechter verwijt de werkgever dat hij zonder overleg met de bedrijfsarts heeft bepaald dat hardlopen en klussen het herstel in de weg zouden staan.  De werkgever gaat wel in hoger beroep tegen deze opmerkelijke uitspraak.