“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

PvdA wil 8 miljard voor meer banen

21 feb, 2017 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1336 beoordelingen

De komende jaren wil de PvdA 8 miljard besteden aan maatregelen ter bevordering van de werkgelegenheid. Belangrijk onderdeel van dit plan is het creëren van 40.000 overheidsbanen. Hierbij gaat het om werk voor conciërges, toezichthouders in het openbaar vervoer en beheerders van dorpshuizen en verenigingen. De kosten hiervan zullen naar verwachting uitkomen op 1,5 miljard euro.

Aantrekkelijker

Daarnaast moet het voor ondernemers aantrekkelijker worden om ouderen en mensen met lage inkomens in dient te nemen. Deze maatregelen zullen op zo’n 4 miljard euro uit gaan komen. Daarnaast wil de PvdA zo’n 20.000 ‘beschutte’ arbeidsplaatsen creëren voor mensen met een beperking.

Verplicht verzekeren

Ook wil de PvdA dat zzp’ers verplicht worden gesteld zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en met belastingvoordelen verplicht sparen voor hun pensioen. Om te voorkomen dat mensen met een flexibel contract gebruik moeten maken van de WW, wil de PvdA de WW-premies voor ondernemers met veel flexwerkers verhogen en die voor ondernemers met voornamelijk vaste banen verlagen. Ook is het plan ontstaan om bedrijven met minder dan tien personeelsleden maar een jaar loon door te laten betalen aan een zieke werknemer, in plaats van de huidige twee jaar.