“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Tweede meerjarig flexcontract van de baan

28 nov, 2014 | Wet & regelgeving
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt de introductie van een tweede meerjarig tijdelijk contract niet interessant. Voor de werknemer kleven er teveel nadelen aan het voorstel. “Daarnaast kan er niet worden gesproken van een evenwichtige regeling”, aldus minister Asscher.

Meerjarig flexcontract als tussenvorm

Het tweede meerjarig tijdelijk contract was bedoeld als tussenvorm tussen vast en flex. Het zou niet de zekerheid van een vast contract bieden, maar zou wel zorgen voor meer keuzevrijheid en zekerheid voor flexwerkers.

Langdurig tijdelijk contract

Op dit moment is het mogelijk om een werknemer eenmalig een langdurig tijdelijk contract aan te bieden, zonder hem in vaste dienst te nemen. Krijg je hierna een contract, dan is dit een contract voor onbepaalde tijd, omdat in dat geval vaak de maximale duur van drie jaar wordt overschreden. Vanaf juli 2015 wordt deze termijn verkort naar twee jaar.

Onzekerheid

Na onderzoek trekt de minister de conclusie dat een tweede meerjarig flexcontract nadelig is voor werknemers, omdat ze hierdoor langer in onzekerheid zitten over hun toekomst.