“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Meerderheid Flexwerkers wil vast contract

02 apr, 2015 | Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1294 beoordelingen

Uit onderzoek van de FNV blijkt dat het merendeel van de flexwerkers graag een vast contract zou willen. Onzeker werk heeft veel invloed op het sociale leven van mensen. Een vast contract geeft rust.

Onzekerheden flexwerkers

De FNV ondervroeg 1000 werknemers met een onzeker contract. Daarvan gaf 90% aan dat zij graag een vast contract zouden willen. Werknemers geven aan dat ze onder het minimumloon verdienen en vaak niet uitbetaald krijgen. Hierdoor hebben ze moeite om elke maand rond te komen. Ook zijn de werktijden lastig. Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan dat ze buiten de betaalde uren beschikbaar moeten zijn voor werk. Ook werken ze vaak in de avonduren en in het weekend.

Baan met zekerheid

De FNV roept iedereen op om op 1 mei naar Amsterdam te komen. Iedereen heeft recht op een eerlijke verdeling van werk en geld. Daarom wil de FNV op 1 mei een signaal afgeven met de “Dag van de Echte banen”. Werkgevers moeten op een normale manier een arbeidsrelatie aan gaan met werknemers. Iedereen heeft recht op zekerheid op de werkvloer.