“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Meldpunt misstanden flexwet gestart

20 apr, 2015 | Wet & regelgeving
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Het CNV is een meldpunt gestart voor medewerkers die te maken krijgen met negatieve gevolgen naar aanleiding van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ). Deze nieuwe wet gaat gelden per 1 juli 2015. Steeds vaker komen er meldingen dat flexwerkers in aanloop naar de nieuwe wet hun baan kwijt raken. Dit is niet de bedoeling van de WWZ. Daarnaast hebben werkgevers zich aan het Sociaal Akkoord verbonden.

Meer duidelijkheid voor flexwerkers

De WWZ moet flexwerkers meer duidelijkheid en zekerheid bieden. De eerste veranderingen gingen al per 1 januari 2015 in. Na 1 juli gaan de overige veranderingen gelden. Zo hebben flexwerkers die 2 jaar of langer in dienst zijn na 1 juli recht op een transitievergoeding wanneer ze ontslagen worden. Ook heb je vanaf 1 juli na vier tijdelijke contracten of 2 jaar dienstverband recht op een vast contract.

Meldpunt klachten

Het uitgangspunt van het Sociaal Akkoord is fatsoenlijk, eerlijk en motiverend werk voor iedereen. Het CNV vindt het teleurstellend dat werkgevers niet in de geest van de opkomende wet handelen. Het CNV roept iedereen op misstanden te melden op CNVmeldpunt.nl. Vervolgens zal het CNV werkgevers aanspreken op hun gedrag.