“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslag op staande voet na beginnersfout?

17 aug, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Een nieuwe werkneemster schiet tekort in de invulling van haar arbeidsovereenkomst. Dit leidt tot ontslag op staande voet. Mag dit wel? Er volgde een ontbindingsprocedure bij de kantonrechter.

De werkneemster werkte voor Marine Survey en deed kwantiteitscontroles van scheepsbrandstoffen. Bij Marine Survey controleren ze de hoeveelheid brandstof die zeeschepen innemen van binnenvaartschepen. De werkneemster heeft tijdens de controles nagelaten bij een schip de hoeveelheid brandstof voor en na levering te meten. Dit leverde ontslag op staande voet op. De kantonrechter oordeelde al dat dit geen reden is voor ontslag op staande voet, maar Marine Survey ging in hoger beroep.

Ook het Hof oordeelt dat ontslag op staande voet onterecht is ondanks dat de werkneemster tekort schoot in haar functie. De werkneemster was pas 7 weken in dienst en voerde de controle pas voor de tweede keer alleen uit. Duidelijke instructies ontbraken. Hier had het bedrijf rekening mee moeten houden. Een waarschuwing was voldoende geweest.

Let op je kan als werknemer zelf ook altijd in verweer! Wij helpen je hier graag bij.