“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Procederen bij eKantonrechter

18 nov, 2014 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1321 beoordelingen

Ook in het recht staat de ontwikkeling niet stil. Zo kunnen arbeidsrecht advocaten sinds kort ook online procederen bij de eKantonrechter. Hierdoor hoeven er geen juridische stukken meer per post verstuurd te worden en communiceren alle partijen online via www.rechtspraak.nl. Wel vindt er nog een zitting plaats, behalve als de partijen onderling afspreken dat een zitting niet nodig is.

Welke zaken?

De eKantonrechter behandelt alleen relatief eenvoudige zaken. Ook moet het mogelijk zijn om een uitspraak te doen op basis van schriftelijke stukken. De eKantonrechter heeft niet de mogelijkheid om uitgebreid onderzoek te doen. Ook moeten beide partijen het erover eens zijn dat de zaak wordt behandeld door de eKantonrechter. Hoger beroep is in deze gevallen ook niet mogelijk.

Twee locaties

Voor een procedure via de eKantonrechter kun je op dit moment alleen nog terecht in Rotterdam en Den Bosch. Wel kan er landelijk gebruik van worden gemaakt. De partijen kunnen dan zelf kiezen tussen Rotterdam of Den Bosch. Is er een geschil tussen een werkgever en een statutair directeur, dan kan dit niet via de eKantonrechter.

Meer weten over ontslagprocedures via de gewone kantonrechter? Wij geven je graag advies!